Bevæg dig med dit barn

5 tips til hvordan I kan få bevæget jer en masse i familien!

I uge 18-23 sætter landets biblioteker fokus på bevægelse i en fælles kampagne sammen med Danmarks Radio og en række idrætsorganisationer. Kampagnen hedder "Sammen i bevægelse", og i løbet af 2021 er målet at få endnu flere danskere op af stolene og i gang med at bevæge sig.

1. Tag på Pokémonjagt

Kender I det, når I er ude at gå tur, at børnene bliver trætte i de små ben efter bare 10 meter? Når man er ude at jage Pokémon, glemmer man hurtigt at man faktisk også får motion, og der kan hurtigt blive lagt mange skridt for dagen. Så det er bare afsted! Ud og fang Chamander, Jigglypuff og hvad de nu ellers hedder.

 

2. Lav yoga hjemme i stuen

Ryd stuegulvet og få familien med på solhilsner og krigerstillinger. Det kan godt være, at det ikke ser så elegant ud som de dygtige yogaudøvere, men I får rørt jer og har det sjovt i mens.

3. Cykl en tur

Smør en madpakke, pump hjulene og tag hele familien med ud i den flotte natur. Der er mange gode steder man skal cykle i Rudersdal. I kunne for eksempel prøve FamilieRuten, som I kan læse mere om på Oplev Rudersdals hjemmeside.

I kan også tage en tur til Cykelmyggens Legeplads, hvor der er masser af muligheder for sjov og bevægelse. Et stort hit for de mindste cykelryttere. Læs mere om Cykelmyggens legeplads på Rudersdal kommunes hjemmeside. Og så hjem og læse bogen om Cykelmyggen Egon bagefter.

4. Leg en sjov leg

Kan I huske hvad I legede som barn? Var det dåseskjul, To mand frem for en enke eller måske var I mere til at hinke med en hinkesten? Find inspiration til gamle og nye lege i de her bøger:

5. Dans

Fyr op for musikken og giv den gas! Det kan enten være freestyle, eller I kan prøve kræfter med et Just Dance-spil, som I kan låne på biblioteket til flere forskellige konsoller.

Find endnu mere inspiration til bevægelse her: