Vin, kærlighed og rockmusik

Ja, I ved jo godt hvilket ordspil jeg referer til, men så primitive og politisk ukorrekte er vi naturligvis ikke her på biblioteket. Mangt en forfatter har kigget dybt i flasken og derfor er druk nok ikke helt fremmed for den gængse læser. Men her anbefaler jeg en række bøger i feel-good genren, hvor alkohol på den ene eller anden måde, er med til at drive handlingen fremad. Sæt dig godt til rette med en lille aperitif og nyd en hyggelig læsestund.

Hotel Portofino

“Du kan ikke drikke hele dagen, hvis du ikke starter om morgenen”. Lad dette passende og karakteristiske citat, give dig et billede af den engelske overklasse, når de i 1920´erne boltre sig under den italienske sommersol på Hotel Portofino. Selvom første verdenskrig knap er forbi og Mussolinis sortskjorter puster dem i nakken, er der stadig plads til en drink eller to under parasollen, eller måske netop derfor? Her drikkes for at glemme, for at sørge og for at få mod til…..ja til hvad kan man spørge? I krig og kærlighed gælder alle kneb og mange gode og knap så gode ideer er trods alt undfanget med ”en lille fjer på”. 

Huset på hjørnet i Cockleberry bay

Den ligner en feel-good bog, den lyder som en feel-good bog, men den er en feel- bad bog. Ja der er en sød kærlighedshistorie og ja der er stærke venskaber, men der er også vold, magtspil, jalousi, voldtægt, afmagt og alkohol, masser af alkohol. For når livet gør ondt og når mennesker gør én fortræd, bruges alkohol ofte som medicin. Heldigvis er der også gode mennesker i verden og hvis vi skal være ærlige, er mange gode venskaber trods alt begyndt ”med en lille fjer på”

Daisy Jones & the Six

Som ultra populært rockband i 60´erne var alkohol og stoffer ikke noget helt fremmed. Groupier og pushere stod i kø udefor bandbussen eller hotelværelset og mange ellers lovende band led en krank skæbne og forsvandt i alkoholens tåger. Bogen her handler om kærlighed og musik og ikke så lidt om alkohol og hvad den gør ved mennesker og kærlighedsrelationer, for hvis vi skal være ærlige, er mange gode ægteskaber sluttet, fordi den ene part lidt for ofte havde ”en lille fjer på”

Mellem linjerne 

Det er netop det der er sket for Emily, altså at ægteskabet er sluttet og den nyfundne frihed er næste berusende i sig selv. Men som nyslået single, med barn hver anden uge, kræver det trods alt en drink eller to før hun tør kaster sig ud på markedet igen. Når man som Emily har et job hvis fremmeste opgave et at holde forlagets bedste forfattere glade på en hver tænkelig måde, er det oplagt at der er alkohol involveret. Men lad os være helt ærlige, mange dårlige beslutninger er taget på tom mave og med ”en lille fjer på”

Vingården for vilde drømme

Det siger jo sig selv, at der er alkohol på en vingård og Erica har i den grad brug for at give slip på hæmningerne. Hun er top tjekket, bor i en lækker scandi-indrettet lejlighed i Stockholm med sin lige så tjekket kæreste og hun har en god karriere som revisor. Men hun har en sorg i hjertet og den driver hende ud hvor der er store vidder og højt til himlen. Hun holder kortene tæt til kroppen, men snart viser det sig at hun ikke er den eneste der holder på en hemmelighed. Det kan være svært at åbne op, men lad os være ærlige, mange gode samtaler er trods alt taget, mens man havde ”en lille fjer på”.

 

Materialer