Vi anbefaler: Pukkelryg, pukkelryg

29.06.15
Jesper Christoffersen, Hovedbiblioteket i Birkerød, har læst: Tom Franklin: Pukkelryg, pukkelryg (2014)
P "står for"pukkelryg, og hentyder til den måde, hvorpå børnene i Mississippi lærer at stave til det "kringlede"navn. Der er ingen pukkelryggede i bogen, det skulle da lige være Silas. Silas er sort politimand i den lille flække Amos i Mississippi, hvor hans tid går med at udskrive færdselsbøder, passe godt på lokalbefolkningen og patruljere i sin gamle faldefærdige jeep. 
 
Silas er ven med den hvide Larry Ott, 41 år og ugift, som på side 1 bliver skudt i brystet fra nært hold. Samtidig er byens rigmandsdatter, Tina Rutherford, som Larry var kæreste med på et tidspunkt, forsvundet på 8. døgn. Hænger de to ting sammen? Alle spor peger på Larry, der hænges ud i lokalbefolkningen som forbryder. 30 år tidligere var Larry nemlig blandet ind i en lignende sag, da Cindy forsvandt sporløst, efter at han havde kørt hende til et stævnemøde med en ukendt fætter.
 
Silas og Larry har kendt hinanden, siden de var drenge og bedste venner, men meget er sket, og er de egentlig venner længere? Handlingen veksler mellem beskrivelser fra dengang og nu og bygger op til at afsløre den hemmelighed, som kom til at præge både Larrys og Silas' liv. Romanen topper til allersidst, så hold ud – I får en fin læseoplevelse og god underholdning.
 
Miljøet, hvor racediskriminationen ulmede i 60'erne, beskrives ganske detaljeret, så man ud over at læse historien som en krimi også kan læse den som en spændende fortælling fra ”the deep south”. Jeg fik associationer til den meget barske film "Deliverance" med Burt Reynolds og Jon Voigt. 
 
 
 
        
Materialer