Vi anbefaler: På liv og død

30.12.15
Jesper Christoffersen, Hovedbiblioteket i Birkerød, har læst: Peter James: På liv og død (2015)

Jeg lovede mig selv for lang tid siden (læs: for mange Roy Grace-bøger siden), at jeg ikke ville læse flere bøger med Roy Grace som hovedperson, når forfatteren stadig kunne trække historien om Sandy i langdrag. 

Forvirret? Ja, hvis du er ny læser af serien med kriminalkommissær Roy Grace fra Brighton/England, og: Nej, ikke hvis du er inkarneret krimifan af Peter James.
For det er med Roy Grace, som det er med god chokolade og lækker portvin: det er svært at holde op, når man først er begyndt.

Bogen er 10. bind i serien (og nej, nye læsere kan ikke begynde her, men skal starte med begyndelsen). Ung pige Red Westwood, lokal ejendomsinspektør, møder handsome young Bryce Laurent på den moderne måde - via et datingsite - og alt er lykkeligt. De gir’ den gas - indtil Red gennemskuer Bryce og opdager, at han er en klam fætter. Men bordet fanger, om man så må sige, og Red slipper først efter lang tid af med Bryce, da han får et polititilhold. 

Alt imens har Roy travlt med at være den perfekte ægtemand for Cleo, og familiefar for sin nyfødte søn Noah og for Humphrey, husets cocker spaniel, og det er ikke altid lige nemt, når man også skal opklare alverdens krimigåder og passe kortklubben med gutterne fra stationen.

Men alt går op i en højere enhed, alt imens læseren lynlæser den ende side efter den anden for at finde ud af, om der er noget nyt om Sandy – I ved!! Og det er der.
Så hvis du har det ligesom undertegnede med Roy Grace som med god portvin, så grib fat i ”På liv og død” - du bliver ikke skuffet, men heller ikke voldsomt overrasket.

        
Materialer