Vi anbefaler: The Americans

06.01.16
Julie Garde, Hovedbiblioteket i Birkerød, har set: "The Americans" (TV-serie) - skæg og blå briller i serieformat

Elsker du at binge-watche (dvs. maraton-kigge) serier, og har du overstået alle kvalitetsserierne fra ”The Sopranos” til ”Breaking Bad”, så er der ingen vej uden om ”The Americans”. 

Serien foregår i en ikke så fjern fortid, nemlig 80’ernes USA, hvor den kolde krig er på sit højeste, og hvor alle kneb gælder for de to supermagter for at tvinge den anden part i knæ - eller i det mindste at opretholde status quo. Til det formål udstationerer man agenter, hvilket i rigt mål er beskrevet inden for såvel litteratur som film, men aldrig før skåret på denne geniale måde, hvor vi følger to såkaldte ”illegale” russiske agenter, der lever et liv som middelklasseamerikanere, ansat i rejsebranchen, men som i virkeligheden iklædt alskens forklædninger udfører missioner for Moder Rusland.

Philip og Elizabeth er gift og har to all american børn, og det er naturligvis ikke nemt at håndtere, ligesom det sætter sit præg på parforholdet, at begge parter i embeds medfør er nødt til at udføre seksuelle ydelser i fjendens lejr, samtidig med at de faktisk forelsker sig i hinanden efter års arrangeret ægteskab.

Sideløbende følger vi udviklingen i det russiske Rezidentura, hvor dagsordnerne er lige så mudrede som på den amerikanske side, og hvor der også gerne spilles på flere heste på én gang.

Så længes du efter en tid, hvor alting var sort og hvidt (eller måske snarere rødt og frit), hvor der hverken var mobiltelefoner eller internet, og hvor islamisk terrorisme var en by i Rusland – eller vil du bare have begavet underholdning af høj karat - så skynd dig på biblioteket efter ”The Americans”.        

Tags
Materialer