Nye skønlitterære udgivelser: Januar

Januar bød på masser af nye romaner og krimier fra forlagene. Her får du en inspirationsliste med et udpluk af vores favoritter.

Danske romaner

Katrine Marie Guldager: Det samme og noget helt andet

Katrine Marie Guldager har tidligere skrevet en række familieromaner og nu har hun skrevet en roman, der er baseret på hendes eget liv. Bogen følger en ung kvinde, der på kort tid mister både sin veninde og sin far. Og så handler den om konflikter og magtkampe i familien. Det er en bog, jeg personligt glæder mig meget til at læse.

Helle Helle: Bob

Var du, ligesom jeg, fuldstændig opslugt af Helle Helles sidste roman 'de', så kan du glæde dig. For nu kommer der en selvstændig fortsættelse af romanen. Den hedder 'Bob' og vi følger endnu en gang hovedpersonerne fra 'de', denne gang fra Bobs perspektiv. Det kan kun blive godt.

Steffen Jacobsen: Detox

Steffen Jacobsen skriver spændingsromaner, hvor siderne ofte vender sig i et heftigt tempo. Denne gang har Jacobsen skrevet en roman, som ligger langt fra hans normale stil. Romanen handler om kvinden Anne, der for nylig har mistet både sin far og sin søster. Hun tager til familiens sommerhus, som skal ryddes efter faderens død. Her hun rammes af angst, samtidig med at det går op for hende, at der er meget hun ikke ved om faderen.

Anna Elisabeth Jessen: Huset

Anna Elisabeth Jessen debuterede i 2019 med den vellykkede familiekrønike 'Om hunderede år' og er nu klar med sin anden roman. 'Huset' er en fortælling om en gruppe ansatte i en stor medievirksomhed fra 1960’erne og frem til i dag.

Kommer snart på biblioteket.

Jesper Bugge Kold og Mich Vraa: Pigen fra det store hvide skib

Både Jesper Bugge Kold og Mich Vraa er begge super dygtige til skildre historisk stof i romanform og nu har de slået pjalterne sammen og skrevet den historiske roman 'Pigen fra det store hvide skib'. Romanen handler om den unge sygeplejerske Molly, der i 1951 sejler med hospitalsskibet Jutlandia og i Korea møder den 11-årige Yun, der har mistet alt. Bogen udgives i forbindelse med 70- året for hospitalsskibet Jutlandias rejse til Korea.

Udenlandske romaner

Rachel Cusk: Livsværk

Forfatteren, der er kendt for den fabelagtige 'Omrids'-trilogi, bekskriver her sine oplevelser med at blive mor. Bogen udkom oprindelig i 2001, hvor den vakte stor forargelse i England. I dag betragtes bogen som en væsentlig del af den såkaldte moderskabslitteratur.

Kommer snart på biblioteket.

Ines Geipel: Kampzonen

Ines Geipel er en anerkendt ekspert indenfor tysk radikalisering. I denne bog tager hun udgangspunkt i sin egen østtyske familiehistorie for at forsøge at forstå strømningerne i hendes tyske samtid.

Elizabeth Gilbert: Kvindernes by

Nu kommer der en ny roman fra forfatteren til den internationale bestseller 'Spis, bed, elsk'. Romanen er en sprudlende, historisk roman om 1940’ernes teatermiljø i New York fuld af glamour, krig og kærlighed.

Kommer snart på biblioteket.

Stefan Hertmans: Konvertitten

Stefan Hertmans anses for at være en af Belgiens førende forfattere. ”Konvertitten” er en sand Romeo og Julie-historie, hvor Hertmans med udgangspunkt i historiske kilder følger det unge par igennem Frankrig.

Kommer snart på biblioteket.

Sophie Kinsella: Noget for noget

Sophie Kinsella er en af de helt store stjerner indenfor chick-lit og feel-good- genren og hun er kendt for sine charmerende og underholdende romaner. 'Noget for noget' handler om et skæbnesvangert møde på en café.

Kommer snart på biblioteket.

Kristín Marja Baldursdóttir: Mødrenes gade

Kristín Marja Baldursdóttir er kendt for at skrive gribende og medrivende romaner og er især kendt for sin serie om Karitas. 'Mødrenes gade' foregår i 1960’ernes Reykjavik, hvor vi følger en ung kvindes kamp for at finde sin plads i verden og for at finde ud at hvordan hun vil leve sit liv.

Karin Smirnoff: Vi tog op med mor

Opfølgeren til Smirnoffs roste og meget læseværdige romandebut, 'Jeg tog ned til mor', om livet i de nordsvenske landsbysamfund

Krimi/spænding

Anders De La Motte: Forårsoffer

Forfatteren Anders De La Motte er tidligere politibetjent og har skrevet Skånekvartetten, hvor 'Forårsoffer' er den sidste i serien af urovækkende og psykologiske krimier.

Kommer snart på biblioteket.

Sarah Engell: Den kinesiske tvilling

Spændingsroman, hvor et lig, barn og en kvinde pludselig forsvinder fra en jysk provinsby med en række kinesiske tegn som eneste spor. Sarah Engell er mest kendt for sine anmelderroste ungdomsromaner. Dette er forfatterens første krimi for voksne.

Anna Jansson: Datter savnes

Første bog i en ny serie med kriminalinspektør Bark, og en nervepirrende krimi om en forældres værste mareridt, nemlig at ens barn forsvinder.

Kommer snart på biblioteket.

Anne Mette Kirk: Låst

Anne Mette Kirk, der debuterede med den vellykkede spændingsroman 'Knust' i 2019, kommer nu med spændingsromanen 'Låst' endnu en gang med politiassistenten Marc Abildgaard som gennemgående karakter. En ung kvinde efterlades i en blodpøl på en natklub. Mens den unge kvinde ligger på hospitalet og kæmper for sit liv, bliver personerne i hendes omgangskreds mere og mere bange. For de gemmer på en mørk hemmelighed.

Kommer snart på biblioteket.

Johanna Mo: Natsangeren

Johanna Mo kaldes for den nye store stjerne på den svenske krimihimmel. Politiefterforsker Hanna Duncker vender efter mange år tilbage til sin barndoms ø og hun kastes hurtigt ud i en mordefterforskning, hvor hun må stå ansigt til ansigt med spøgelser fra sin fortid. Første bind i en serie.  

Kommer snart på biblioteket.

Ninni Schulman: Når tiden går i stå

Sjette bind i Ninni Schulmans populære krimiserie.  Vi er i den midtsvenske by Ekshärad, hvor en skuespiller forsvinder i forbindelse med det årlige festspil og kort tid senere bliver fundet brutalt myrdet. Flere bliver myrdet og efterforskerne kæmper mod tiden og en sadistisk morder.

Tags