Louisiana Literature
Louisiana Literature

Louisiana Literature 2017

Vi anbefaler nogle af de fantastiske forfattere, du kan møde til litteraturfestivalen Louisiana Literature

I denne weekend er der god mulighed for at møde nogen af verdens bedste nulevende forfattere på Louisiana Literature. 

Paul Auster er aktuel med romanen ”4 3 2 1”, hvor en ung mands liv bliver fortalt gennem fire forskellige historier, alt efter hvilke valg han træffer, eller hvilke udefrakommende faktorer der spiller ind. Auster mener selv, at denne 1000 siders roman er hans hovedværk, men vi vil også anbefale New York trilogien.

I 2015 vandt Svetlana Aleksijevitj nobelprisen i litteratur. Den barske roman, ”Krigen har ikke et kvindeligt ansigt”, er oversat til dansk. I bogen viser forfatteren virkelig, at hun formår at fortælle den lille historie i den store historiske fortælling, så man mærker hvordan krigen påvirker det enkelte individ.

Læs også ”Zinkdrengene” om krigen i Afghanistan i 80'erne.

Colson Whitehead er med ”Den underjordiske jernbane” blevet en af de mest roste og læste forfattere. Dette er den første af hans bøger, der er oversat til dansk, men forhåbentlig ikke den sidste. 

Forfatteren Édouard Louis brød igennem med en selvbiografisk roman om det at være homoseksuel i en lille flække i Frankrig. I hans nyeste roman ”Voldens historie” fortsætter han fortællingen og begge romaner kan varmt anbefales. 

Zadie Smith har efterhånden en del romaner bag sig. Af dem vil vi fremhæve romanerne ”Hvide tænder” og ”Om skønhed”, hvor forfatteren beskriver kulturmøder og den svære forståelse af dem, der er anderledes end en selv. 

På festivallen er der også mulighed for at møde danske forfattere som Naja Maria Aidt, Suzanne Brøgger, Jørgen Leth, Maria Helleberg m.fl.    

Læs mere om festivalen: Louisiana Literature

Materialer

Materialer