Foto: Planter og havereskaber
Foto: Planter og havereskaber

Forår er havetid

Selvom vejret ikke har været det bedste indtil videre, så begynder det alligevel at lugte lidt af forår. For haverne bliver mere grønne, ligesom blomsterne begynder at pible op af jorden.

Uanset om du er nybegynder eller garvet i havearbejdet, så er det altid spændende at finde inspiration til nye haveeventyr. Hvert år udkommer en række inspirerende havebøger og jeg holder meget af at læse i dem. Nogle anvender jeg som opslagsværker, andre som inspiration til fremtidige havedrømme.

Nedenfor kan I læse en række forslag til inspirerende havebøger:

Nina Ewald: Design din have med højbede
Bogen giver en masse inspiration til, hvordan du bygger højbede og hvilke materialer de kan bygges i, uanset om de anvendes som praktisk element i køkkenhaven eller som et mere personligt element i haven.

Ingald Andersson: Gør det selv-projekter til din have
Denne bog er skrevet af den svenske indretningsarkitekt Ingald Andersson og han giver inspiration til gør det selv-projekter i haven. Han tager fat i alt fra carporte til havelåger og projekterne beskrives på en nemt tilgængelig måde.

Politikens store havebog (flere forfattere)
Dette er en bog jeg vender tilbage til gang på gang. Bogen har det hele, det er en rigtig fin basisbog om de planter man skal bruge for at lave en fin have. Den er anvendelig både som opslagsbog og til inspiration.

Claus Dalby: Den levende have
Claus Dalby er en af mine helt store favoritter, når det kommer til inspiration til haven. Han har efterhånden skrevet en lang række bøger om haven og blomster. Skal jeg vælge en bog, så må det være "Den levende have". Det er en smuk og inspirerende bog om blomster i haven. Bogen har, ligesom alle hans bøger, smukke fotografier.
 

Karina Demuth: Ny i haven: Fra drøm til virkelighed
Dette var en af de første bøger jeg hev fat i, da vi fik hus med have. Det er en fin, meget inspirerende og let- tilgængelig bog, hvor forfatteren tager udgangspunkt hendes eget haveprojekt. Bogen har en lethed og humor og man kan plukke i dens idéer. Bogen kommer rundt omkring mange aspekter af haven i ret kortfattet form.

Efterfølgende fik jeg stor glæde af Signe Wennebergs Den første have. Den er noget grundigere og en meget anvendelig, velskrevet og allround havebog.

 

 

Tags
Materialer