Foto: 3 fantasyromaner
Foto: 3 fantasyromaner

Fantastisk Fantasy

Fantasy er eventyrligt, forunderligt og fantastisk. Børnebibliotekarene anbefaler her tre gode bøger inden for fantasy-genren.
Signe anbefaler den halve konge – første bind i serien det splittede hav af Joe Abercrombie 
Prins Yarvi drømmer om at blive kongens rådgiver. Han er født med en deform hånd og har derfor ingen ønsker om at blive kriger eller tronfølger, men da hans far kongen og broder dør, må han opgive sin drøm og i stedet træde til som konge på den sorte trone, men ikke længe efter bliver han forrådt af et nært familiemedlem og han må ud på en farefuld færd, hvor han må påtage sig en anden identitet, for at kunne overleve og forsøge at komme hjem og gøre hævn. 
Rigtig spændende fantasy roman, Og hvis du har læst Cirinos fortælling og godt kunne lide den, er dette et rigtig godt bud på noget tilsvarende. Fra 13 år og op.
 
Signe anbefaler Spellslinger af Sebastian de Castell
Kellen fylder snart 16 år, men inden da, skal han gennemføre de fire magiske prøver, som vil afgøre, om han kan blive en magtfuld Jan’Tep-mager, eller om han vil blive udstødt af familie og venner og blive sha’Tep-tjener. Det sidste er mest sandsynligt, da Kellens magi er ved at forsvinde. For at undgå total ydmygelse, forsøger han derfor at snyde til sin første prøve, men så dukker Ferius Parfax op- en mystisk fremmede som hverken er jam´Tep eller Sha´Tep. Hun formår at få Kellen til at indse, at der måske er en helt tredje vej han kan gå, men den kræver megen mod, tab og selvtillid. 
Første bog af en virkelig god fantasyserie, fuld af magi, bedrag og heltemod og en virkelig ondskabsfuld egernkat. Anbefales til unge fra 12-16.
 
Cathrine anbefaler Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser" (2018) af Jessica Townsend 
Jeg er kæmpe fan af Harry Potter, men det betyder, at når jeg møder et magisk univers, der vækker mange associationer til Harry Potter-bøgerne er jeg ikke altid lige begejstret. Det er svært at leve op til J. K. Rowlings magiske verden. Men "Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser" var en yderst positiv overraskelse, der til fulde lever op til standarden.
Vi møder pigen Morrigan Crow. Hun er et forbandet barn, der bliver beskyldt for alverdens ulykker i landet, fordi hun er født på en særlig dato, nemlig datoen for Kvældtide. Udover alle ulykkerne må Morrigan også affinde sig med, at hun som forbandet barn vil dø ved midnat på sin 11-års fødselsdag.  Men Morrigan møder den karismatiske Jupiter North (Jupiter North fra Det Forunderlige Selskab, De Opdagelsesrejsendes Liga og Sammenslutningen af Nevermoorske hotelejere), der tager hende med til en magisk by ved navn Nevermoor. Morrigan bliver Jupiter Norths kandidat/lærling, og hun skal dyste om at blive medlem i det prestigefyldte klub "Det Forunderlige Selskab". Denne dyst afslører en masse spændende sandheder om Morrigans "forbandelse". 
"Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser"  er et originalt magisk univers og mesterligt beskrevet. En forbandet god historie! I har hermed mine varmeste anbefalinger. 
Perfekt til børn fra 10 til 16 år.  
Materialer