Forside Roboys - kobbernøglen
Forside Roboys - kobbernøglen

Familielæsning

10.05.19
Se hvad børnebibliotekar Kirsten Havelund anbefaler af gode bøger I kan læse sammen.

Foråret er stærkt på vej. Knopper spirer, træer grønnes, varmen indfinder sig langsomt. Det er tid til hyggelæsning efter dagens mange gøremål. Og hvad er bedre end at samles om en sjov bog.       

Lars Daneskov: Stenfjæs
Når Lulu stavede sit navn bagfra, blev det til Ulul. Det ord kunne Lulu ret godt lide.
Lulu kunne godt lide ord. Lulu kunne i det hele taget godt lide lyde. Hun kunne høre, når det var søndag. Lydene var altid anderledes, når det var søndag. Alle de andre dage, når hun vågnede, var der nogen ude i køkkenet, der sagde av. Nogen der brændte sig på en elkedel eller spildte vand, når der blev kogt æg.   
En sprudlende fortælling om børn og venskaber, superhelte og hotdogs og om, hvad der sker, når man ønsker sig alt muligt, og det hele pludselig går i opfyldelse. 
Første bind i serien Stenfjæs.

Åsa Anderberg Strollo: Bruno 3000 – tvillingerne
Jeg hedder Bruno og er otte år. Jeg har levet i 3000 dage eller sådan noget. Det her er den første bog om mit liv.
Jeg er tingfinder, og så elsker jeg Minecraft og lego. Og Tom og Ture. De er mine bedste venner. Men de skal flytte. Langt væk!
Og Villads fra min klasse siger aldrig noget, heller ikke når vi skal lave gruppearbejde. Hvordan skal det hele dog gå?
Sjov højtlæsningbog, som også er let at læse. Mange små tegninger og talebobler giver ekstra kolorit. 
Første bind i serien Bruno 3000.

Emil Blichfeldt: Kobbernøglen
Slam! Lærerens hånd landede tungt på bordet foran Benjamin, så han næsten tabte sin mobil. ”Ok, Benjamin, så er det ud! Du kan forklare nede på kontoret, at du igen sidder og spiller i timen”. 
Når der spilles i skoletiden, kan det give problemer at være hardcore gamer. Det erfarer Benjamin og Nadim, der stilles over for valget mellem en ubehagelig skole-hjem samtale eller at deltage i et forsøg med et helt nyt spil. Valget er nemt, men drengene opdager hurtigt, at det ikke er et helt normalt spil, de er gået i gang med.
Ny fed serie af forfatteren bag den Orla-nominerede Jonny Nekrotic. Roboys er for alle, der er vilde med gameraction. Spændende, letlæst med en supplerende gevinst i form af action-stregillustrationer.    
Første bind i serien Roboys.

Daniel Napp: Snushaner om bord
Hubertus er en fremragende sporhund, men er blevet taget ved næsen af to slemme juveltyve. Fanget og sat i et bur, og han er lige ved at give op.
Men så møder han loppen Pok. Pok har store planer og mener, at de to snushaner sagtens kan fange sådan et par juveltyve – så da tyvene pludselig går om bord på en luksusdamper, er der ikke andet at gøre end at følge efter. 
Hyggelig højtlæsning for små og store hundevenner - glade farveillustrationer.  

Jory John: Balladeklubben
Miles Murphy er kendt for én ting, og kun én ting: Ballade.
Han er skolens bedste ballademager, så da Miles’ familie flytter, beslutter han sig for at blive den bedste ballademager på sin nye skole. Men der er et problem. Skolen har allerede en ballademager, og han er virkelig god! 
Ny sjov serie om at passe ind, gøre indtryk og finde en ven, hvor man mindst venter det. 
Første bind i serien Balladeklubben.

Materialer