Dit barns digitale liv

Youtube, SoMe og gaming fylder i mange børn og unges liv. Der skrives bøger om hvordan det påvirker børns sundhed og trivsel.

Hvordan guider man sit barn til god opførsel online, sætter rammer og finder en balance i forhold til skærmforbrug og onlineliv?
Her er et udvalg af bøger der forsøger at give svar:

Få styr på dit barns digitale verden: guide til det gode onlineliv
Psykolog Ulla Dyrløv har lavet en praktisk guide til forældre der vil tage ansvar for deres børns onlineliv. Indeholder kapitlerne: "Sæt dig ind i dit barns digitale liv", " Familieliv i den digitale verden", " Små børn i den digitale verden", "Hvad kan mit barn finde på nettet", "Forstå dit barns lyst til computerspil", "Sociale medier på den gode måde" og "Kræv samvær med dit barn". Denne bog kan både inspirere og provokere.

Sluk: kunsten at overleve i en digital verden
Læge og forsker Imran Rashid forklarer hvordan vores hjerner påvirkes af konstant at blive udsat for informationer og forstyrrelser via internet og smartphones. Brugen af disse ændrer vores hjerner. Hvordan genvinder vi kontrollen over vores tid? Bogen kommer også omkring emnerne trivsel, familieliv, empati og nærvær.

Opfør dig ordentligt - og vær en god ven: også når du er online
Af Sabine Lemire
God at læse sammen og have en snak om hvordan man opfører sig IRL og online. Det er takt og tone forklaret i øjenhøjde og med humor, med Rasmus Bregnhøjs fine illustrationer. Fra 6-12 år. 

En haj til medier: Fandango
af Trine May
Hvordan bliver du en haj til medier som f.eks. Youtube, sms og websites? Denne bog får dig til at tænke over hvordan du bruger forskellige medier og hvad du skal være opmærksom på. God at læse sammen med børn fra ca. 7 år. 

Bestil bøgerne fra listen herunder.
Nederst på listen er også fem billedbøger om emnet der kan læses med børn 3-6 år. 

Oprindeligt skrevet af Københavns Biblioteker.
Foto: Børn med tablets
Foto: Børn med tablets