Ann anbefaler: En velbevaret hemmelighed af Kate Morton

Alle familier har hemmeligheder, der helst ikke skal frem i lyset, men er alle villige til at slå ihjel for dem?

Den midaldrende og svært berømte skuespillerinde Laurel, har siden sine teenageår holdt på en mørk og livsændrende hemmelighed. Hun så nemlig sin mor en sommerdag, begå en frygtelig forbrydelse. Og da hendes mor nu ligger for døden, beslutter hun at afdække, hvad der virkelig skete den sommerdag, for så mange år siden. Mens Laurel graver dybere ned i morens gemmer, begynder en ung kvindes liv under anden verdenskrig så småt at dukke frem.  

I starten af 1940’eren befinder den unge og skønne Dorothy, bedre kendt som Dolly, sig i det krigshærgede London. Hvor frygt og rædsel præger de flestes liv, glædes den jævne Dolly sig over sit nære venskab med den smukke og velhavende Vivien overfor. Men, hvor Dolly er udadvendt og åbent fortæller alt og alle om venskabet, er det lidt anderledes fat med Vivian, som er mere indelukket og stille. Vivians stille personlighed skyldes dog, at hun gemmer på en stor hemmelighed som ingen kender. Mens krigen raser, sker der store udviklinger i de to kvinders liv og venskab, og er det i virkeligheden et venskab? Eller er det noget helt andet der er på spil og hvem af de unge kvinder er Laurels mor?

Det er en enestående fortælling, der viser at en livsforandrene, men nødvendig beslutning kan have fatale konsekvenser og, at det handler om at handle hurtigt, hvis man drømmer om et trygt og fredeligt liv.

Fortællingens tre forskellige tider er elegant flettet sammen, så hver gang den ene tid forlades, ønskes der intet andet end, hurtigst muligt at vende tilbage dertil, for at finde ud af, hvad der sker med de karakterer, der stille og ubemærket har sneget sig ind på livet af en. Derfor er det en bog, hvor siderne bogstaveligt talt vender sig selv. Og som jeg tyggede mig igennem på ingen tid.

Det er en fortælling til alle dem, der ligesom mig, er fuldstændig solgt til fortællinger omhandlende hemmeligheder og slægt, for slet ikke at nævne anden verdenskrig. 

Materialer