Anmeldelse: "Skyggernes bog"

Vores praktikant Helene Secher Mikkelsen har anmeldt en fantastisk fantasy-roman

17- årige Ally flytter ind på kostskolen Larchwood. I nærheden af skolen ligger der en gammel, faldefærdig kirke, hvor hun tilfældigvis opdager en hemmelig indgang i væggen, som fører ned til et rum under kirken. Det siges, at den blev brugt til, at udøve sort magi i 1800- tallet.
Larchwoods afdøde frue, Cathrine Larchin, opsøger Ally og kræver, at hun skal finde en gammel heksebog. Det siges, at den giver uanet magt.
Men der er en hemmelig kreds på skolen, som også leder efter bogen, og Ally har svært ved at gennemskue, hvem der har de gode intentioner… og hvem der har de onde.

Jeg var meget underholdt igennem hele bogen. Den er meget spændende, og der sker hele tiden det mest uventede. Jeg elsker hele mysteriet og hele kostskole-settingen. 
Jeg synes personligt ikke, at der er nogen negative ting at sige om bogen, for den er velskrevet og skrevet i et sprog, som alle kan forstå - både unge og voksne. 
Jeg er helt vild med det spøgelse-/mørkmagi- mysterium, og jeg elsker den måde, spændingen er bygget op på. Jeg havde meget svært ved at lægge bogen fra mig, da jeg først var begyndt at læse i den, og det er jo en god ting. Da jeg læste den, skulle jeg liige have den sidste side med, inden jeg kunne ligge den fra mig.

Jeg er meget vild med hovedpersonen Ally. Jeg elsker hendes måde at tænke på, og at hun er så modig! Hun er meget inspirerende. Hun er sig selv igennem hele bogen, og det synes jeg er sejt i forhold til alle de udfordringer hun møder. Hun bliver ved med at tro på sig selv, og tro på at det hele nok skal gå, selvom det hele ser sort ud.

Jeg synes, at settingen er fantastisk! Når jeg læser bogen, ser jeg det hele for mig, og jeg elsker den hjemsøgte og uhyggelige følelse, jeg får. Hele bogen igennem følte jeg, at jeg var tilstede, og jeg vidste hele tiden, hvor jeg var, hvordan det så ud. Hun har beskrevet stederne detaljeret, så det virkelig ikke er svært at forestille sig, hvordan stederne ser ud. 

Bogen ender spændende! Den slutter med en alle tiders cliffhanger, som gjorde at jeg slet ikke kunne vente med at komme i gang med at læse den næste bog - ´Skæbnens Kald´.

Det er virkelig en fantastisk bog, som jeg kun kan sige gode ting om - og virkelig kan anbefale.

´Skyggernes bog´ er første bog i trilogien Dæmonherskernes Arving - en serie om paranormale kræfter, kærlighed og svære valg.

Materialer