5 gode Oscarfilm på Filmstriben

17.03.20
De næsten 14 dage står vi sammen hver for sig. Det giver mulighed for fordybelse, og ikke mindst muligheden for at se de Oscarfilm, du aldrig nåede at se.

Mand der er ophidset

The Square (2017) 

Claes Bang er kunstneriskchef på et moderne kunstmuseum. Efter en voldsom episode, hvor Bang bliver udsat for et tricktyveri, indledes jagten på gerningsmanden. Men arbejdslivet fortsætter, selvom Bang også jagter gerningsmanden. Et væld af nye udfordringer hober sig op. 
Mange mener, at det var i denne film, at Claes Bang fik sit store gennembrud. Sidenhen har han bl.a. haft hovedrollen i Netflix-serien Dracula. 

Filmen var nomineret til bedste udenlandske film til Oscars i 2017. 

To kvinder der snakker sammen

Vicky Cristina Barcelona (2008) 

I denne romantiske film, følger vi de to veninder Vicky og Cristina, der er taget på ferie i Barcelona. Her møder de en kunstner som er yderst charmerende – faktisk så charmerende, at begge kvinder forelsker sig i ham. 
Woody Allen har begået et mesterværk med denne hyggelige og romantiske film. Kærlighed kommer i mange afskygninger, hvilket måske er Allens største pointe med denne perle. 

Penélope Cruz vandt en Oscar for bedste birolle i 2009. 

Amy Winehouse der synger

Amy (2015) 

Den tragiske historie om Amy Winehouse der blev en del af Klub 27. I denne dokumentar følger vi Amy igennem private optagelser, der fortæller historien om en kvinde, som desværre ikke kunne stå for det voldsomme pres.

Alkohol og stoffer blev hverdag for Winehouse. Nogen mener, at særligt hendes daværende kæreste, en musiker med et stofmisbrug, og hendes far der var meget interesseret i pengene, var med til at presse hende for meget. 

Dokumentaren vandt en Oscar i 2016 for bedste dokumentar. 

Clint Eastwood og Hillary Swank

Million Dollar Baby (2004) 

Clint Eastwood har instrueret og spiller selv den ene hovedrolle, i denne moderne klassiker. Modvilligt begynder han at træne et ungt kvindeligt boksetalent. 
Det viser sig, at det slet ikke er en dårlig idé, for det går kun en vej for talentet. 

Det hele kulminerer i en stor tragedie, som mange oscarfilm jo gør. 
Med over 10 år på bagen, har du muligvis allerede set den. Det gør den ikke mindre dårlig, og som du ved, så kan det sagtens tåle et gensyn. 

Filmen vandt en Oscar for Bedste film i 2004. 

Mand og damer der løber

West Side Story (1961) 

Musicalen som blev til film. Det unægtelig gode plot, om to mennesker der ikke kan få hinanden, fordi de er født ind i noget de ikke selv har valgt. 
Der var blandede tanker om, at musicalen skulle filmatiseres, men der filmen kom, slog den benene væk under de fleste. 

Filmen var nomiret til 11 Oscars og vandt 10, bl.a. for Bedste film.