Bogforsider
Bogforsider

3 gode børnebøger

Børnebibliotekarerne anbefaler sjove, spændende og uhyggelige bøger til sommerferien

Børnebibliotekar Cathrine anbefaler: Mit lys brænder af Benny Bødker
Gribende gysende gys. Er du klar til at få gåsehud på både arme og ben? Så skal du læse bogen ”Mit lys brænder”. Det er den første bog i Benni Bødkers nye serie "Onkel Knoglespringer fortæller" 
Hvis du tror, at livet som gravrøver er nemt, så tager du grueligt fejl! Særligt for de gravrøvere, der stjæler skatte fra døde præster. 
Læs ”Mit liv brænder” og de andre to bøger i serien. Det er letlæstbøger til de 9-12 årige, som bare elsker klamme historier fyldt medafhuggede lemmer og spænding! 

Børnebibliotekar Signe anbefaler: Mugge & vejfesten af Mikael Wulff
Mugge & vejfesten er en skør og sjov historie, der har en lidt skæv humor. Den er for børn fra 9 år, men kan passende læses sammen med mor eller far, hvis de er til Wulfmorgenthaler-striberne. Så er der der lagt op til et godt grin sammen 
Mugge er faktisk verdens lykkeligste dreng, hvis han selv skal sige det. Han bor sammen med sin far Thorbjørn, som er verdensmester i at lave pandekager og hans mor Kirsten, som for tiden er besat af crossfit, og forude venter vejfesten… Men så kommer Mugges bedste ven Sofie hjem og opfører sig helt underligt og voksent, hans mor Kirsten stikker af med crossfitinstruktøren Pierre, og hans far Thorbjørn kan lige pludselig hverken bage pandekager eller sortere affald eller fortælle sine legendariske skæljokes. Så nu må Mugge forsøge at få sine forældre sammen igen, og hvilket bedre sted er der til det, end en vejfest, hvor temaet er kærlighed

Børnebibliotekar Christine anbefaler: Den monsterstore og skideskægge lokumsbog
Man kan uden problemer erstatte lokums- med bagsæde-, for bogen er fyldt med tidsfordriv til dig, der keeeeder dig på bagsædet/i flyet/i toget på vej på ferie. Der er både quizzer, gåder, (u)vigtig viden, vitser og meget mere. Der står ”forbudt for voksne” på forsiden, men mon ikke de godt kan tåle at blive testet lidt på deres viden. Det er en fordel at være en nogenlunde sikker læser (fra ca. 10-12 år).

Materialer