"Lille Virgil” af Ole Lund Kirkegaard.

Lille Virgil holder indflytterfest med Skrallebang-koncert

14.09.20
Et hønsehus med en etbenet hane. En købmand med en ene-og-alene-stork på taget. Den store sorte smed og fru Madsen, der bor i et tårn med en vejrhane.

Dét og meget mere kan du opleve i den store og flotte nye legeudstilling, der bygger på Ole Lund Kirkegaards børnebog ”Lille Virgil”. 4. oktober inviterer Hovedbiblioteket til indflytterfest med lakridspiber og Skrallebang-koncert for hele familien.

Den ikoniske og elskede børnebog ”Lille Virgil” af Ole Lund Kirkegaard er iscenesat som en litterær udstilling, som børnefamilier kan udforske og lege i. Nu flytter udstillingen ind på Hovedbiblioteket i Birkerød med Lille Virgils hønsehus og hele den lille by fra Ole Lund Kirkegaards univers.

I udstillingen kan du bl.a. spille dukketeater, besøge købmanden, være smed for en dag - og undre dig over mange fantasifulde ord fra forfatterens pen, som f.eks. en himstergimsfugl og en tullinip? Man kan lege og digte i udstillingen hele efteråret fra søndag 4. oktober, hvor der kl. 10 er indflytterfest for Lille Virgil med sodavand og lakridspiber.

- Kl.10.30 og igen kl. 11.30 kan du også komme til koncert med bandet Skrallebang, der endda har komponeret Lille Virgil sin egen sang. "Har du hørt om en dreng, der boede i et skur? Med en handicappet hane som eneste vækkeur?" Og historien om dragen fra Lille Virgil er også på programmet, fortæller børnebibliotekar Linda Vinding Pedersen.

Bandet Skrallebang består af Nana Bang Kirkegaard og Søren Jensen, der spiller aktive koncerter for børn og barnlige sjæle med masser af sjov, leg og bevægelse.

Lille Virgil er elsket gennem generationer

Nysgerrigheden og oplevelsestrangen, fantasien, humoren og sproget, der er tilpasset barnet, er i højsædet hos Ole Lund Kirkegaard. Lille Virgil sætter de voksne på prøve med sine gode idéer i den morsomme bog, som er elsket gennem generationer.

- Det er en historie skrevet om børn og til børn med respekt for deres liv, fantasi og verdenssyn, fortæller børnebibliotekar Linda Vinding Pedersen og forklarer, at barnet her ses som et selvstændigt og kompetent individ, ikke en halvfærdig voksen.

- Det var nyt i 1967, da bogen udkom, og den er en af de berømte fem børnebøger, der satte en ny kurs for børnelitteraturen. De øvrige fire, der fulgte samme år, er Halfdan Rasmussens ”ABC”, Cecil Bødkers ”Silas og den sorte hoppe”, Benny Andersens ”Snøvsen og Eigil og katten i sækken” og Flemming Quist Møllers ”Cykelmyggen Egon”. Vi glæder os til at have ”Lille Virgil” boende hele efteråret og håber, at børnefamilier har lyst til at gå på opdagelse i legeudstillingen.

Udstillingen er blevet til som én af ti udstillinger i projekt Fang Fortællingen, hvor børn kan gå på opdagelse i 10 litterære verdener. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Nordea-Fonden.

Arrangementet er for familier med børn primært i alderen 4 - 9 år.

Deltagelse er gratis. Der skal hentes billet til både børn og voksne – og både til indflytterfest og koncert.

Materialer