Hvordan låner jeg?

Det er gratis at låne bøger, musik og andre materialer med hjem.

Det er gratis at låne bøger, musik og andre materialer med hjem, men for at kunne låne skal du være registreret som bruger. Nogle få af bibliotekets tilbud kan du kun benytte, hvis du bor i kommunen.

Lån af materialer

Ved indmeldelsen vælger du en pinkode, som bruges ved hvert udlån i selvbetjeningsautomaterne. Pinkoden bruges også til at reservere og forny materiale, til at se hvad du har lånt (lånerstatus) og til at benytte andre af bibliotekets digitale tilbud.

Lånetiden er normalt 31 dage. Enkelte materialer har kortere lånetid – det vil stå på materialet.

Aflevering af materialer

På din udlånskvittering kan du se, hvornår materialet skal afleveres. Når du afleverer materiale, får du en afleveringskvittering. Den er din dokumentation for, at det er afleveret – check den inden du forlader biblioteket!

På bibliotekets hjemmeside kan du med din pinkode logge ind i din Lånerstatus og følge med i dine aktuelle hjemlån, bestillinger og reserveringer.

Reservering af materialer

Hvis et ønsket materiale er udlånt, kan du selv reservere det i bibliotekets søgesystem – eller få personalet til at gøre det for dig.

Materialer, som biblioteket ikke selv har, kan bibliotekaren bestille hjem via www.bibliotek.dk – eller du kan gøre det selv.

Når materialet er klar til afhentning modtager du besked fra biblioteket, og så har du en uge til at hente det.

Se også

Hvordan du fornyer et materiale