Om dette arrangement

Tid
10:00 - 19:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
For voksne

Verdens læsedag

08.09.20
Rudersdal Bibliotekerne fejrer FN´s internationale læsedag 8. september for både børn og voksne.

Dagen igennem serverer vi spændende boganbefalinger, smagsprøver på forskellige læsefællesskaber, inspirerende oplæg og nye måder at opleve litteraturen på.  

Kom og vær med, når vi sætter bogen i spil.

Program: Holte bibliotek

10.00: Kort og godt
Få en smagsprøve på vores novellelæseklub, hvor vi starter dagen med en kop kaffe og en bid litteratur. Alle får teksten udleveret og kan følge med i den, mens litteraturformidleren læser op. Undervejs taler vi om teksten og hvad vi umiddelbart tænker om den. Alle er velkomne og vi glæder os til at se Jer.

11.00: Smagsprøver på nyere tysk litteratur
I anledning af det dansk- tyske kulturelle Venskabsår 2020 præsenterer vi smagsprøver på nyere tysk litteratur. Tysk litteratur er andet end de store kendte forfattere. Der er flere nye spændende forfattere, som skriver om den virkelighed de lever i dag.

14.30: Nyere familieromaner
Bliv inspireret til læsning om familien i litteraturen, når bibliotekar Tine Fellenius Christensen finder de sjove, de barske, de varme og de skæve fortællinger om det svære familieliv frem.

16.00: Forfattermøde: Estrid Dyekjær
Estrid Dyekjær fortæller om sin nye roman ”Andres liv”, hvor vi følger gårdmandssønnen Christian og Anne Marie der er opvokset i Holte fra 1935 frem til nutiden. En roman om længsel, håb og drømme.

Program: Hovedbiblioteket i Birkerød

10.00: Silent Reading
Oplev hvad 1½ times uforstyrret læsning gør ved dig og dit sind: Medbring den bog, du altid har ønsket at læse eller tag imod en nøje udvalgt bog fra bibliotekarerne, udsøg dig én af vore gode lænestole og læs! Vi sørger for læse-roen og en lille forfriskning – you do the reading!

11.15: Bogreception for ”Jytte vender tilbage”
Vi streamer direkte på storskærm fra Morten Münsters bogreceptionen for bogen ”Jytte vender tilbage”. Bogen er efterfølgeren til succesen ”Jytte fra marketing er gået for i dag” Begge bøger handler om hvordan man bruger adfærdsdesign til at skabe forandring i den virkelige verden.

12.00: Debat & demokrati læseklubber – nu også online!
Mød bibliotekar Preben Hindberg i udlånet og hør mere om vores læseklubber: Demokratiklubben, Debatklubben og USA i dag. Du kan spørge om alt omkring læseklubberne - både dem der foregår på biblioteket og dem hvor I mødes online.

Preben har også en stak interessante faglitterære boganbefalinger med.

13.00: Litteraturvandring
Få en smagsprøve på en litteraturvandring; vores tilbud til dig, der holder af litteratur og natur. Vi går ud under åben himmel en ½ times tid og taler om en novelle eller et digt. Ingen forberedelse nødvendig, men klæd dig på efter vejret.

Vi mødes på Birkerød Bibliotek ved informationen/skranken

14.00: Feel-good litteratur & kærlighedsromaner
Savner du inspiration til gode romaner med høj hyggefaktor? Så skal du kigge forbi når Bibliotekar Anette Liebmann giver inspiration til skønne bøger med lykkelig slutning. Her er plads til både varme venskaber og blomstrende romantik mellem bogsiderne.     

15.00: Er du ordblind - eller kender du en, som er det? Biblioteket har også noget til dig.
Vi har lette bøger for både børn, unge og voksne. Vi har musik, spil og lydbøger.

Bibliotekar Vibeke Lykke står klar i udlånet med et udvalg af bøger, der er lette at læse og hun fortæller også om den nye læseportal: https://www.ordblindhed.dk/ og om andre gode læse-links.

16.00: Booktalks for børn og deres voksne
Rudersdal Bibliotekerne har for nyligt inddelt romaner for børn der læser selv, op i nogle af de genrer som er meget efterspurgte: Gys, krimi, sport, heste, fantasy, venner/veninder og de sjove.

Børnebibliotekarerne Christine og Linda præsenterer gode titler inden for de forskellige genrer, samt gode og spændende fagbøger og håndplukkede titler til begynderlæserne.

17.00: "Træmuseet" – en ”naturlig” oplæsning.
Oplæsning og formidling af litteraturformidler Julie Garde fra C.Y. Frostholms "Træmuseet". Oplev natur og litteratur gå op i en højere enhed, og få et indblik i træernes forunderlige verden med denne vidunderlige bog.

Program: Nærum Bibliotek

13.00: Sensommerens udgivelser
Lars Saaby Christensens nye, Amalie Smiths Thread Ripper, Lars Løkke Rasmussens erindringsbog. Kom og bliv inspireret, når formidler Cæcilie Helmer Madsen viser sensommerens mest interessante skøn- og faglitterære bøger fra forlagene.

Cæcilie har udvalgt 10 aktuelle titler, som  du med sikkerhed vil høre om og støde på i efteråret.

Oplægget varer 30 min. – bagefter kaffe og snak.

 

Corona: For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne. Vi følger gældende retningslinjer og anbefalinger.