Om dette arrangement

Tid
16:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Reprise Teatret
Øverødvej 10
2840 Holte
Medarrangør
Målgruppe
For voksne
For voksne

Reprisen Læseklub: Den, der lever stille

17.04.23
Læs bogen & se filmen: Leonora Christina Skovs stærke og selvbiografiske roman ”Den, der lever stille” forvandles nu til film på det store lærred. Har du lyst til at dykke ned i den prisbelønnede roman til en hyggelig snak og en tur i biografen i godt selskab, så vær med til Reprisen Læseklub: Den, der lever stille.

”Den, der lever stille” blev i 2022 kåret som den ”Bedste bog i 20 år” af læserne og Litteratursiden. I 2018 modtag forfatter Leonora Christina Skov boghandlernes pris ”De Gyldne Laurbær” for den selvbiografiske roman om opvæksten i et hjem uden kærlighed; en

barsk historie om kampen for personlig frihed og om retten til at være et selvstændigt individ.

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst endelig over.

Leonora Christina Skov blev gennem en årrække kendt som skribent, litteraturanmelder ved Weekend Avisen og forfatter. Hun fik sit folkelige gennembrud som forfatter med ”Den, der lever stille”, der siden blev fulgt op med efterfølgeren ”Hvis vi ikke taler om det”, der udkom i 2021.

Vær med i Reprisen Læseklub, når vi læser ”Den, der lever stille”, før vi ser filmen. Læseklubmødet varer en time, og afholdes på Reprise Teatret, og faciliteres af Preben Hindberg, bibliotekar på Rudersdal Bibliotekerne. Der er kaffe og lidt sødt til en hyggelig snak om romanen. Du kan vælge at købe billet til den forestilling som vises umiddelbart efter læseklubmødet, eller vælge en anden dag.

Tilmeld dig via mail til Preben Hindberg på pehi@rudersdal.dk

Køb billet til filmen og se spilletidspunkter på reprisen.dk