Foto: Lucas Destrem, Wikimedia Commons

Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
32-40 kr.
Målgruppe
For voksne
For voksne

Nobelforedrag om Annie Ernaux

15.03.23
Kom til foredrag med Matthias Dressler-Bredsdorff om Annie Ernaux, som modtog nobelprisen i litteratur i 2022.

Annie Ernaux er en af det moderne Frankrigs vigtigste kronikører. Med udgangspunkt i sit eget liv har forfatterinden gennem snart seks årtier vævet en unik fortælling om sit land og de mennesker, der bor i det. Ernaux’ mission er at give krop og liv til de stemmer, der ellers har tendens til at forstumme og at nedbryde murene mellem litteraturen og den sociale verden, individ og fællesskab. Ernaux har fornyet fiktionen ved at skrive en ny tids kollektivromaner om det enkelte menneske – sig selv.

Oplev et spændende foredrag med kritiker og tidligere lektor ved Sorbonne, Matthias Dressler-Bredsdorff, der både har interviewet Ernaux og skrevet om hende ved flere lejligheder. I løbet af halvanden time tager vi på en gennemflyvning i forfatterskabet og dets temaer – barndommen, kvindeerfaringen, den fælles erindring og glemsel – alt imens vi kigger på, hvad Ernaux kan lære os, ikke bare om det moderne Frankrig, men om Europa og romangenren som sådan.

Har du lyst til at dykke ned i Annie Ernauxs forfatterskab, kan du deltage i du deltage i en læseklub om Annie Ernaux, hvor I sammen læser seks titler fra forfatterskabet. Læseklubben forløber over fem mandage med start 20. marts.

Læs mere og tilmeld dig til læseklubben her

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte: Julie Garde på jg@rudersdal.dk

Hvis du er medlem af Rudersdal Kulturklub, kan du få rabat på din teaterbillet. Meld dig ind i Rudersdal Kulturklub her: Kulturklub Rudersdal | Rudersdal Kommune

Materialer