Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
For voksne

Michael Graversen, Moria & mennesker på flugt

01.12.22
Siden Ruslands invasion af Ukraine i februar har vi set millioner af mennesker på flugt fra krigshandlinger. For to år siden var det andre desperate flygtninge på europæisk jord, som fokus var rettet mod: Nemlig i den berygtede Moria-lejr på Lesbos.

I september 2020 nedbrændte Moria, Europas største flygtningelejr. 13.000 mennesker, heraf 5.000 børn, blev med ét hjemløse og stjal for en kort stund mediernes opmærksomhed. Men hvad er historien om lejren? Dens politiske betydning for Europa og Danmark? Og hvad er siden sket med flygtningene i Moria?

Igennem en årrække har Michael Graversen, prisbelønnet dokumentarfilminstruktør og Birkerødborger, besøgt Moria, fulgt lejrens skæbner og udgivet to bøger; De uledsagedes bog og Moria in Memoriam om mennesker på flugt i Europa. Han er også aktuel med dokumentarfilmene Sending Aya Back, Ghost of Moria samt Mr. Graversen om hans egen baggrund.

Oplev et billedrigt foredrag og få indblik i livet i en af verdens værste flygtningelejre, der gemmer på unikke personlige historier. Historier om håb, tragedier og drømme, om flugt fra et liv med krig og fattigdom eller blot med ønsket om en bedre tilværelse.

I foyeren til Hovedbiblioteket kan du hele december se Michael Graversens fotoudstilling med billeder fra Moria.

Arrangeret i samarbejde med Birkerød Flygtningekontakt.

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte: Preben Hindberg, PEHI@rudersdal.dk.

Foto: Michael Graversen

Materialer