Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
For voksne

Foredrag: Kunstig intelligens – forstå fremtiden lige nu!

04.10.23
Hvad skal vi bruge AI til og hvad bør vi undgå? Vær med, når Anders Søgaard, professor i kunstig intelligens, forklarer, hvordan kunstig intelligens ændrer vores samfund og dit hverdagsliv – lige nu.

Hvordan kan dit liv være forandret om tre år? Om 10 år? På grund af kunstig intelligens. Det får du konkrete bud på, når Anders Søgaard fortæller, hvad AI kan og vil kunne om få år – måske endda blot om måneder - på godt og ondt.

Det er store ord, der lige nu bliver brugt om udviklingen af kunstig intelligens og sprogmodellerne; den type algoritmer, der første gang blev implementeret på computere tilbage i 50’erne:

”En revolution. En ekstrem magtfuld og invasiv teknologi. Med potentiale til at gøre verden til et bedre sted, helbrede sygdomme, give alle bedre adgang til information, lægehjælp, afhjælpe mangel på arbejdskraft. Men samtidig også med oplagte risici for at øge social ulighed og mængden af overvågning, misinformation og en udfordring for national sikkerhed.”

Det er svært at begribe det fulde omfang af de forandringer, der er på vej. Eksperterne, der har skabt kunstig intelligens er begejstrede – og bekymrede! Bl.a. for den hastighed, hvormed sprogmodellerne udvikler sig. Èn af dem er Anders Søgaard, der er en af verdens ti førende forskere inden for NLP - den del af kunstig intelligens, som har at gøre med sprog. Til dette arrangement vil Anders Søgaard hjælpe os med at forstå:

Hvad kan og bør vi absolut bruge kunstig intelligens til?
Hvor og hvordan bør vi ikke bruge kunstig intelligens? Eller forsøge at afgrænse brug af kunstig intelligens?
Hvilke eksistentielle valg er vi nødt til – hurtigt – at træffe. Både som samfund og individer? Og hvordan?

Efter Anders Søgaards indledende oplæg vil der være god tid til at stille spørgsmål. Vi har også forberedt et par spørgsmål til dig som publikum – for hvad er du mon mest: Begejstret eller bekymret? Og hvorfor?

Anders Søgaard, 42 år, er professor i Natural Language Processing and Machine Learning ved Københavns Universitet, og har tidligere været tilknyttet bl.a. Amazon and Google Research. Han har vundet en række prestigefyldte forskningspriser, herunder ERC Starting Grant og Google Focused Research Award og er forfatter til fagbogen ”Kunstig Intelligens bagfra”, som udkom sidste år

Anders Søgaard er også forfatter til seks skønlitterære bøger, bl.a. ”Hus uden fundament” (2022) og ”Illiaden” (2023).

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte: Anne Hermansen, aher@rudersdal.dk

Materialer