Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 kr.
Lokalitet
På biblioteket og online
Målgruppe
For voksne
For voksne

Eftertanker: Charlotte Weitze og Rakel Haslund-Gjerrild

21.06.21
Oplev romanaktuelle Charlotte Weitze og Rakel Haslund-Gjerrild i samtale om litteraturen som tidsmaskine og os selv som opdagelsesrejsende i fremtidsscenarier med livet efter katastrofer, men også med kimen til en ny livsform, hvor mennesker og natur indgår i en mere organisk sammenhæng.

Verden over diskuterer geologer, om vi står midt i en ny tidsalder, den antropocæne, hvor mennesket er den afgørende faktor for alt liv på Jorden. Imens skriver forfatterne os allerede direkte ind i fremtiden med cli-fi (Klimafiktion), der lader os opleve en klimaforandret verden – og vores egen rolle i den - med en blanding af frygt og håb. 

Om forfatterne

Charlotte Weitze er forfatter til bl.a. klimaromanerne Den afskyelige og Rosarium, som netop er udkommet. En vildtvoksende fremtids- og slægtsroman om mennesker og planter gennem 100 år.

Rakel Haslund-Gjerrild er forfatter til bl.a. Alle himlens fugle, der udkom i 2020 og handler om en ung kvinde, der er alene tilbage i verden. I maj udkommer den historiske roman Adam i Paradis.  

Vi livestreamer arrangementet på Rudersdal Bibliotekernes facebookside, så du kan se med via din skærm, hvor du kan stille spørgsmål undervejs i kommentarfeltet.

Optagelsen kan efterfølgende ses på rudbib.dk/live. 

Materialer