Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
For voksne

Bogcafé: Muren i litteraturen

13.09.19
Murens fald fik afgørende betydning for alle tyskere, og det store vendepunkt blev selvfølgelig også beskrevet i litteraturen under betegnelsen Wendelitteratur.

Wendelitteraturen beskriver den almindelige tyskers liv i årene efter, hvor ”flygtningene” fra øst strømmede til vest, og hvor tømmermændene oven på den første eufori efterhånden meldte sig. For var det hele i virkeligheden bedre ”i gamle dage”? Mange østtyskere blev grebet af Ostalgi og længtes tilbage til en tid, hvor appelsiner kom fra Cuba og nyheder fra Sovjetunionen. Mens andre så anderledes på det og mere huskede ufrihed, censur og overvågning. 

Kom med forfattere som Uwe Tellkamp, Ingo Schulze og Clemens Meyer tilbage til deres DDR, og oplev hverdagens dramaer gennem deres øjne. Få genopfrisket historien, som den udspillede sig på landet i landbrugskollektiver og i byer som Leipzig, Dresden og Berlin, som hver havde deres del i det endelige oprør mod statsmagten, som førte til Murens fald. Og kom med Herta Müller om bag jerntæppet, hvor de tyske mindretal i f.eks. Rumænien oplevede undertrykkelse og forfølgelse. 

Tine Fellenius Christensen og Julie Garde (gen)læser Wendelitteraturen og undersøger, om den tyske litteratur stadig i dag er præget af det store vendepunkt. Der vises billeder og filmklip på storskærm.

Arrangement er en del af Golden Days Festival 2019.